Блокове, менюта, таксономия

Блок – Това е област от страницата извън областта, съдържаща основното съдържание: заглавна област, странични ленти, долен колонтитул. В блоковете обикновено се поместват елементите за навигация (менюта), обобщена информация, специални функции, и реклами. Колко области има на страницата и дали са с фиксиран или променлив размер зависи от избраната тема.

Меню – Списък от връзки към страници, осигуряващи навигацията в сайта. Обикновено темата предоставя два вида менюта: Основно и Допълнително.

Таксономия – Това е мощен модул от основното ядро на Друпал, който дава възможност за организиране на ключови термини от съдържанието на вашия сайт в речници. Модулът дава възможност да създавате, управлявате и използвате тези речници. Новото в Друпал 7 е възможността да се прибавят таксономични полета към речниците. Пример за използване на таксономични полета за клсификация на съдържанието можете да видите във видео урока на следващата страница от книгата.

Коментари

Здравейте, благодаря ви за прекрасните уроци. Бихте ли направили урок специално за таксономията, как могат да се разделят статии в различни категории! Благодаря, предварително!