Друпал Кемп 2012 - впечатления

Отмина Друпал Кемп 2012. Това е добър повод за споделяне на впечатления. За мене това беше първият Кемп и затова очаквах много от сесиите, който бяха в програмата. Старателно си бях набелязала сесии, които отговарят на моето ниво на познания. Най-силно ме впечатлиха двете сесии за Друпал Темите. Това бяха сесии, от които може да се научи много. Мисля, че темата за Адаптивния дизайн и решенията, които той предлага, беше полезна, дори и за хора, които не се занимават с дизайн. Благодарности на Калоян Петров.

Друга сесия, която заслужаваше да бъде посетена, беше сесията „Как да направим сайта си различен с използването на Panels, Ctools и Views“. Темата беше разгледана от практическа гледна точка с много примери и за мене беше много полезна.

Приятна изненада беше темата „Сигурност в Друпал“. Там, поне аз научих много. Всичко беше ориентирано към практиката и очевидното съветите бяха в резултат на реалния опит на лектора. Обикновено, когато става дума за сигурност опитът е изстрадан.

Сесията за Views - извеждане на съдържание със силата на нашето въображение демонстрира огромните възможности на този модул и как с помоща на малко знания по PHP можем да постигнем учудващи резултати. Материалите от тази сесия са публикувани на сайта http://razni-raboti.com.

Ще бъда много благодарна, ако и други материали от сесиите бъдат публикувани. Засега съм открила материалите на сесията "Какво трябва да знае всеки друпал новак“. Съжалявам, че не присъствах на тази сесия.

Благодарности на авторите, който подготвиха и представиха сесиите. Имаше какво да се научи.