Защо направих този сайт

 

В началото на 2010 г. аз бях една от многото "newbies" - така в Сайта на  Drupal се наричат тези, които задават елементарни въпроси. За щастие там все някой им отговаря достатъчно подробно. С течение на времето и с много труд станах голяма почитателка на тази CMS. Направила съм няколко сайта, по-скоро като хоби, а не като бизнес. Провеждам онлайн курсове и когато накарам някой да открие за себе си Drupal, съм много горда с неговите успехи. Често ми задават въпроса "Колко струва един сайт?". Отговорът е същия, който ще получите, ако искате да си купите автомобил и зададете въпроса "Колко струва една кола?", т.е. зависи от колата.

Искам да споделя опита си и да окуража тези, които сега започват. Достатъчно е да имате минимални познания по HTML, CSS. Като начало можете и да не знаете  PHP и JavaScript. За да постигнете някакви резултати ще ви е нужно малко свободно време и много желание.

През времето, което правех първия си сайт ми беше много интересно. Програмист съм по професия, но никога дотогава не се бях занимавала с Web програмиране - т.е. не съм гуру нито на PHP, HTML, CSS или JavaScript. Просто опитах и видях, че се получава.

С една дума, преди бях професионалист, а сега съм любител. Защото за мен това не е просто работа. Това е  ежедневие и еженощие,  забавление и удовлетворение от постигнатото.

Целта на този сайт е да публикувам съвети за други начинаещи, да споделя проблемите, които съм имала и техните решения. Надявам се да намеря съмишленици.

 

Засега не предвиждам да давам възможност на потребителите да публикуват съдържание, но можете да кометирате видео уроците и  да ползвате формата за контакти. Не е необходимо да се регистрирате предварително.

 

 


 

Желая успех на всички, които сега започват.