С какво Друпал 8 се различава от Друпал 7

dr8

Можете да видите актуалното състочние на Друпал 8 на сайта: Try Drupal 8.

Какви са най-важните новости:

  • Mobile-friendly - Забравете за всички онези сайтове, в които информацията не се събира на ширина на екрана ви, текстът е твърде малък за четене или съдържанието е толкова сбито: Google не го обича. Друпал 8 е Mobile-friendly по рождение. Всички вградени теми и дори административните страници са готови на мига за ползване от мобилни устройства. Таблиците свиват правилно, а лентата с инструменти е мобилна от самото начало. Разполагаме с бутон "Back to site", който води обратно към последната видяна страница от сайта.
  • Многоезичност - Друпал 8 говори на вашия език (който и да е той). Можете веднага да превеждате всичко: интерфейс, съдържание, блокове. Автоматично да получавате обновления на превода на модули. От първия инсталационен екран чак до превода на Views и полета с изображения всичко е опростено.
  • Управление на конфигурацията - Drupal 8 идва със система за управление на конфигурацията, която го прави лесен за транспортиране на промени в конфигурацията, като нови типове съдържание, полета и изгледи. Той дори ви позволява да използвате контрол на версията за вашата конфигурация.
  • Вграден в ядрото модул Views - с много по-удобен интерфейс. Първа страница  е View, както и няколко администраторски страници. Какво означава това за вас? Това означава, че сега може лесно да персонализирате  първата страница, регистрационните блоковете, и т.н. Това означава също, че можете  да създадете персонализирани администраторски страници.
  • Вграден редактор  WYSIWYG редактор с пакет CKEditor. Никога не е било по-лесно да се редактира съдържанието на Drupal. Новият потребителски интерфейс разполага с две колони, така че можете да се концентрирате върху това, което е важно.
  • entity reference, линк, дата, електронна поща, телефон и т.н. Коментарите най-после са полета. Можете  да добавите полета на форми и да създавате потребителски форми за контакт.

 

По материали на Module Unraveled