Демонстрация на създаване на сайт (видео)


Ще спестите много време, ако спазвате следните правила, преди да започнете да създавате съдържание:
1.    Дезактивирайте модулите от ядрото, който няма да са ви необходими. Например модула Color няма да ви трябва, ако няма да ползвате тема със смяна на цветовете.  Ако имате проблеми с бързодействието можете да се лишите и от модула Overlay.
2.    Подберете, инсталирайте и активирайте необходимите допълнителни модули, като проверите тяхната съвместимост.
3.    Конфигурирайте новите модули и настройте правата за тях. Този съвет изглежда на пръв поглед като нещо, което се подразбира, но ако започнете да създавате съдържание и след това настройвате модулите, ще ви се наложи да прегледате отново съдържанието и да въведете параметрите, изисквани от новите модули.
4.    Създайте нови типове съдържание и/или добавете полета на съществуващите, ако са ви необходими. Определете начина на показването им  – „manage display”.
5.    Възползвайте се от възможностите на таксономията, като създадете речници, които да структурират вашето съдържание.
6.    Определете какви групи потребители са ви необходими и настройте правата им. По време на работа по сайта, често влизайте в ролята на потребител от дадена група и проверявайте дали има достъп до съдържанието и до функционалността на модулите.
7.    Инсталирайте и конфигурирайте избраната  тема. Напишете мото и име на сайта. Разгледайте схемата на блоковете, които темата предоставя и преценете как да ги използвате. Сменете логото и изображението-икона или 'favicon', което ще се показва в адресното поле.
8.    Конфигурирайте URL на вашия сайт. Добре е да активирате модула Path и да прибавите модула Pathauto, който да конфигурирате. Така няма да имате повече грижата за оформянето на URL псевдонимите на вашия сайт.
9.    Можете да пристъпите към създаване на съдържанието на вашия сайт.

Проследте видео урока, в който ще видите създаването на сайта.

Материалите, необходими за възпроизвеждане на демонстрацията, можете да изтеглите от ТУК.

Създаване на сайт - част 1

Създаване на сайт - част 2

Създаване на сайт - част 3

Създаване на сайт - част 4

 

 

Коментари

Благодаря за страхотното видео, единственият недостатък е че звукът е много слаб и почти не се чува дори да увелича на макс. :)

Ще се постарая следващите видео уроци да са с по-силен звук.

Изгледах всички видео уроци на веднъж, много са добри и ми помогнаха в изграждането на сайт. Може ли видео урок за двуезичен сайт?

Преди време се измъчих с многоезичен сайт на Друпал 6. Сега твърдят, че нещата са подобрени в Друпал 7. Ще се опитам да подготвя такъв урок. Засега очаквайте работа с View.

Здравейте !

Много благодаря за уроците, помогнаха ми много. Ако позволите един въпрос за нещо което така и не успях да направя. Създадох нов тип съдържание "Библиотека" следвайки точно вашите инструкции, в което да има определени статии, но не мога да създам връзка към него от менюто каквото и да пиша излиза грешка
"Съобщение за грешка Пътят 'biblioteka' е невалиден или нямате достъп до него."
За връзка към типа съдържание "Блог" се използва за алиас blog, но когато създадох друг тип съдържание примерно "Библиотека" предположих, че за алиас трябва да се използва (Machine name: biblioteka) но явно не е така или е нещо което не разбирам.
За Ще ви бъда много благодарен ако ми кажете къде правя грешка.
Благодаря предварително !!!

В случая с видео урока имате включен модул Blog. Той ви осигурява View(изглед) от всички публикувани коментари, което view е страница с път: blog. За да направите това с вашия вид съдържание: biblioteka, ще трябва да направите едно View с дисплей "Страница", която има Path(път) "biblioteka". Едва тогава можете да закачите тази страница за някое меню.
За повече разяснения можете да ми пишете през формата за контакти на сайта.